Het Veense fietspad

In mijn laatste bijdrage had ik beloofd nog even terug te komen op de werkzaamheden aan het fietspad langs de Veenseweg van afgelopen augustus. Deze werden aangekondigd met een groot, veelbelovend bord aan het begin van de weg naar Prattenburg met daarop onder andere de tekst “aanleg fietspad”.

 

Wel, een recent fietstochtje Amerongen – Veenendaal v.v. hielp mij uit de droom. Er is geen sprake van een nieuw fietspad. Wat is er wel gedaan? De weg naar Prattenburg is opnieuw geasfalteerd, tot aan het begin van het eigenlijke fietspad. Vervolgens is het eerste stuk van het fietspad richting Amerongen voorzien van een nieuw slijtlaagje. Kortom: een kleine verbetering, zeker, maar het is nog mijlenver van wat wij graag willen zien: een verbreed fietspad dat voldoet aan de eisen van een utilitair fietspad, met een geheel vernieuwde verharding, bij voorkeur in beton.

20170901_123546
De weg naar Prattenburg met mooi ingefreesde kantmarkeringen.
20170901_124754
Het eerste gedeelte van het fietspad is voorzien van een nieuw slijtlaagje. Aan de gevaarlijke richels langs de randen is niets gedaan.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *