Wie zijn wij

Welkom op de site van de Fietsersbond, afdeling Utrechtse Heuvelrug. De Fietsersbond is een landelijke organisatie en heeft lokale vertegenwoordigingen. De afdeling is op de hoogte van de lokale situatie en behartigt de belangen van fietsers bij de gemeente.

De afdeling Utrechtse Heuvelrug behartigt de belangen van de fietser in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Deze gemeente is in 2006 gevormd uit vijf kleinere gemeenten en telt zeven dorpen: Driebergen, Doorn, Maarn, Maarsbergen, Leersum, Amerongen en Overberg. De gemeente heeft ongeveer 49.000 inwoners en beslaat een oppervlakte van 134 km², waarvan een groot deel binnen de grenzen van het nationaal park Utrechtse Heuvelrug ligt. Een heerlijk gebied om te fietsen, met veel idyllische landweggetjes, fietspaden door bos en hei met af een toe een stevig klimmetje, en niet te vergeten de Lekdijk. De afwisseling in verschillende typen landschap (de beboste stuwwal, de Gelderse Vallei, de Langbroekerwetering en het Rivierenland) maken deze omgeving uniek. Wij voelen ons dan ook bevoorrecht dat wij hier dagelijks van kunnen genieten. Wij delen deze vreugde met vele wandelende en fietsende recreanten en toeristen die ons gebied weten te vinden.

Natuurlijk is er ook een aantal dingen die beter kunnen, zoals de kwaliteit van de fietspaden, stallingsmogelijkheden en veilige oversteken over de doorgaande wegen. Wij brengen dit continu onder de aandacht van de gemeente en proberen de gemeente ook zo goed mogelijk advies te geven hoe de knelpunten op fietsgebied het beste zouden kunnen worden aangepakt.

Daarnaast ondernemen wij zelf ook af en toe een actie om de fietsers in onze gemeente te helpen, bijvoorbeeld een pomp-actie of het bemensen van een fietsenstalling bij een groot evenement. Voor al deze zaken kunnen wij altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken, dus lijkt het je leuk of heb je zelf nieuwe ideeën, je bent van harte welkom!

Mail ons op [email protected]