Donderbergrotonde 2

Radio-M interviewt gedeputeerde op de rotonde (Foto: Hugo Prakka (Twitter))

Zoals we al eerder schreven is de situatie voor fietsers en wandelaars op de rotonde bij de Donderberg (kruising N225 en N226 bij Leersum) niet ideaal (zie ook het bericht van 9 januari jl.). Er zijn hier al diverse ongelukken gebeurd met fietsers. En het dreigt nu nog onveiliger te worden omdat de provincie van plan is een bypass aan te leggen voor autoverkeer uit Leersum richting Maarsbergen. De fietsers gaan daarbij uit de voorrang, omdat uit onderzoek is gebleken dat dat de veiligste oplossing zou zijn. Maar er moeten dan 3 rijbanen overgestoken worden (ipv. 2 nu), waar de auto’s ook sneller rijden. Daarom pleit de Fietsersbond voor een ongelijkvloerse kruising.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug wil dit ook, en het gemeentelijke verkeersberaad heeft vorige week een brief geschreven aan Gedeputeerde en Provinciale Staten om uiteen te zetten waarom zij een investering in een ongelijkvloerse kruising gerechtvaardigd vinden. Mogelijk naar aanleiding van deze brief stond een verslaggever van Radio M afgelopen maandagochtend op de rotonde om verschillende betrokkenen hierover ter plaatse te interviewen. Zelfs gedeputeerde voor verkeer Dennis Straat (what’s in a name) kwam even langs, overigens zonder enige toezegging.

Een paar weken geleden is Dorpsnetwerk Leersum een petitie begonnen voor een veilige oversteek voor fietsers op de Donderbergrotonde. Tot vandaag zijn er meer dan 1700 handtekeningen opgehaald, waarvan een kleine 600 via internet.

Als u dat nog niet gedaan heeft, onderteken dan de petitie. Hoe meer steun hoe meer kans dat we die veilige rotonde ook krijgen!
U kunt de petitie Donderbergrotonde online ondertekenen, dit kost u nog geen 2 minuten. De petitie vindt u hier:

https://petities.nl/petitions/donderbergrotonde-leersum-geen-bypass-maar-een-fietstunnel?locale=nl

Wij danken u van harte en gaan de komende tijd alles op alles zetten om een veilige rotonde voor elkaar te krijgen.

In beleidsplannen opschrijven dat je mensen wil aanmoedigen de fiets te pakken, en vervolgens op een rotonde de auto ruim baan geven ten koste van wandelaars en fietsers, dat kan natuurlijk niet.

Categorieën